Pamuklu Giyim Neden Önemli?

Miniklerimiz söz konusu olduğunda, daha önce pek de dikkat etmediğimiz birçok detay önemli birer gündem konusu oluveriyor: yemek, günlük bakım, uyku ve hatta giyim… Ürün listesi uzun ama bu yazımızda Lally Things olarak zamanımızın en önemli kısmını ayırdığımız giyim konusunu ele alacağız.

Bebek daha doğmadan kendi gardrobuna sahip oluyor ve ebeveynlerin ilk karar verdiği şeylerden biri de elbette ne tür kıyafetler seçeceği oluyor. Kıyafetin niteliği, malzemesi, desenleri ebeveynlerin satın alırken dikkatle baktığı kriterler. Sağlıklı bebek giyimde en öne çıkan malzemenin pamuk olmasına elbette şaşırmıyoruz.

Peki neden pamuklu?

Miniklerimizin narin cildine doğal olarak hipoalerjenik.

Pamuklu kumaşın en önemli özelliklerinden biri: pamuk hipoalerjeniktir, yani bu tekstil malzemesi bebeğinizin cildine zarar vermeden korur ve doğaldır. %100 pamukla* üretildiğinden emin olduğunuz herhangi bir ürün, bileşimi ve doğal olarak yumuşak ve sağlıklı dokusu sayesinde, ilk aylardan itibaren bebeğinizin haassas cildinde alerji tetikleme riski çok düşüktür. *(%100 pamukla üretildiğinden emin olmanız gerekiyor derken maalesef bu konuda yanıltıcı birçok etiket görüyoruz. Farklı bir yazımızda etiket okuma konusunu da ele alacağız.)

Pamuklu Kumaş soğuktan korur, sıcağa dayanıklıdır.

Pamuk soğuğa karşı doğal bir koruma sağlar, aynı zamanda ısıya da dayanıklıdır. Herhangi bir mevsimde ve birçok farklı model seçeneği ile miniğiniz için rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Lally Things anneleri olarak ilk tasarladığımız kıyafetimizden başlayarak kumaşlarımızın %100 pamuklu olmasına dikkat ettik. Her sene farklı renklere kavuşan ve gittikçe daha fazla miniğimiz tarafından tercih edilen %100 pamuklu vual kumaş Pareo Plaj Elbiselerimiz yazın hem serin tutuyor hem tiril tiril yapısıyla hızlıca kuruyor. Dolayısıyla sıcak günlerde miniklerimize konfor sağlıyor. Pareolarımızın detaylarında kullandığımız rengarenk püsküller ise miniğimizin tarzına eğlence katıyor. Lally Things ikonikleşen pareolarında kullandığımız original püsküller de pamuklu kumaşlardan üretiliyor, renklerini ise Lally Things koleksiyonuna özel üretiyoruz.

Bebeğin vücut ısısını dengeleyen pamuk

Pamuk mükemmel bir ısı yalıtkanı olmasına rağmen, doğal lifli dokusu ter ve aşırı ısıyı geçirgendir dolayısıyla miniğimizin sıcaklığını düzenlemeye yardımcı olur. Böylece miniğimizin kıyafetlerinin içinde çok fazla terlemesini ve aşırı ısınmasını engellemeye yardımcı olur.

Özellikle sıcak havalarda terlediğinde veya uyurken vücut ısısını düzenlemek gerektiğinde fazla ısı veya fazla soğuk miniğimiz için çok rahatsız edicidir. Üstelik kan dolaşımı için de sağlıklı değildir. Pamuklu giysiler vücut ısısını yönetmede ve teri dışarı atmada çok yardımcıdır. 

Hem kız çocuklarımız hem de erkek çocuklarımızın sıcak havalarda rahat hareket etmesi, terlemekten korkmadan koşturabilmesi için kalıbıyla da konfor sağlayan Lally Things Şile Bezi Koleksiyonumuza göz atabilirsiniz. %100 doğal pamukla üretilen şile bezi kumaşı Lally Things’le özdeşleşen kumaşlardan biri. Şile Bezini daha yakından tanımak isterseniz  Şile Bezi yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. 

Sürdürülebilirlik için pamuk

Pamuk, dayanıklı ve sürdürülebilir bir malzeme olarak miniklerimizin kıyafetleri için ideal bir tekstil malzemesidir. Pamuklu giysiler ısıya (yüksek sıcaklıkta yıkama), asit (reflü, kusmuk vb.), sürtünmeye, esnemeye karşı dayanıklıdır.

Örneğin vual kumaş ile üretilen pamuklu kız çocuk pareo plaj elbiselerimiz, ince ve tiril tiril olsalar da çok dayanıklı ve uzun süre giyilebilirdir. Lally Things Pareolarının sürdürülebilir olması hem çevreye dönüşü anlamında hem de senelerce giyilebilmesi adına bir taşla iki kuş vuruyor.

 

Ne kadar pamuklu? 

Pamuk nasıl yapılır? Pamuklu kumaşın kalitesini belirlemek için doğal bitki lifleri, önce eğrilir daha sonra az, çok ince veya sıkı bir şekilde dokunur. Ne tür kumaş üretileceğini belirleyecek olan pamuk ipliğinin dokuma şekli ve dokuma şeklidir. Ancak temel ve benzersiz bileşen aynı kalır: %100 doğal pamuk. 

Özellikle yenidoğan ve bebeklerimize üzerinde baskı resim, fügür olan ya da sert işleme bulunan kıyafetler alırken dikkat etmenizi öneririz. Etiketinde mutlaka %100 pamuklu yazmalı. Baskılar terletebilir, işlemeler de sertliğinden dolayı batabilir. Yine de modelini veya tarzını çok beğenip aldığınız bir kıyafetten çok emin değilseniz; bebeğinizin teniyle arasına bir kat pamuklu giydirmenizi öneririz.   

Günümüzde belirli bir standardı korumak için pamuğa bazı sertifikalar verilmekte (örneğin GOTS veya Global Organic Textile Standard). Bu sertifika pamuğun biyolojik olarak parçalanabilir olduğunu gösterir. Ayrıca bu sertifikalar sağlığa veya çevreye zararlı kimyasal ürün veya bileşenlerin kullanılmamasını garanti eder. 

Miniklerimiz için önemli olan kıyafetlerin sağlıklı ve doğal olmasıdır. Gerekirse aldığınız markayla direk iletişime geçerek kumaşları hakkında bilgi edinebilirsiniz, örneğin biz bu konuda konuşmayı severiz.

 

 

Bloga dön